Drivhuset

Inde :2.34c / 91.85% / 1013.63hPa // Ude :0.00c / 0.00%

sidst opdateret 02-16 18:51

data collecting website (private use only)

Drivhus Projectet : Finde den bedste opskrift på karry: Den spæde start

    Karry hvor kommer det fra og hvad er der i det.


    Karrypulver er en blanding af krydderier, der går sammen for at give en varm og robust smag til uanset hvilken ret det bruges i.
    Traditionelle indiske karryretter får deres smag fra hele krydderier, der er ristet og malet efter behov til madlavning (og varierer afhængigt af retten).
    Men vores enkle hjemmelavede karrypulver er en nem måde at få nem, øjeblikkelig adgang til et godt udgangspunkt for karrysmag.
    Og den bruger krydderier, som du sikkert allerede har i dit spisekammer!

    Er karrypulver indisk?

    Du har sikkert set krukker med karrypulver i krydderigangen og tænkte, at denne blanding var afgørende for at skabe indiske retter. Det interessante er, at du ikke finder karrypulver i Indien.
    Konceptet "karrypulver" er faktisk en britisk opfindelse af de indiske krydderihandlere. Det var et forsøg på at bringe smagen af ​​indiske retter, som britiske kolonister kom til at elske, hjem.

    Hvor kommer udtrykket "karry" fra?

    Faktisk er udtrykket "karry" en britisk opfattelse af det tamilske ord "kari", som refererer til kød.
    Fra de britiske kolonisatorer til amerikansk brug er ordet karry nu blevet almindeligt til at beskrive mange typer krydrede retter med sydasiatisk oprindelse.
    Virkelig kunne udtrykket "karry" bruges som en erstatning for ordet "masala", som betyder en "blanding af krydderier".
    Alle indiske retter starter med en bestemt masala (krydderiblanding). Disse blandinger kan variere fra region til region og husstand til husstand, såvel som fra ret til ret.

    Hvad er karrypulver?

    Krydderiblandingen, som briterne skabte, var løst baseret på den nordindiske krydderiblanding garam masala.
    Efterhånden som blandingen blev populær i Amerika, blev "karrypulver" desværre synonymt med indisk karry, hvilket er noget af en forkert fremstilling af det store udvalg af indiske karryretter og smage, som de bringer.
    Et spisekammerkarrypulver er dog en fantastisk måde at nemt låne nogle indisk-inspirerede smage til din madlavning.
    Når vi dykker ned i de mulige ingredienser nedenfor, vil du se, at listen er ret varieret, hvilket forhåbentlig vil opmuntre dig til at prøve at tilføje nogle nye krydderier til dit karrypulver, eller prøve en karry, der bruger ristede krydderier.

    Hvad er der i karrypulver?

    Da udtrykket "karry" er så generelt og ikke veldefineret, vil du opdage, at krydderiblandingen, der bruges til at lave et "standard" karrypulver, er meget forskellig fra krukke til krukke.
    I Indien har hver familie deres egen præference for, hvordan de sammensætter krydderier til deres masalas.
    Tænk på det, som en italiensk bedstemor ville krydre sine frikadeller eller pastasauce . Der er ikke EN guldstandard italiensk opskrift på nogen af ​​dem. Smagene vil variere fra region til region og fra kok til kok.
    De fleste karrypulveropskrifter indeholder nogle få almindelige ingredienser:
    • koriander
    • gurkemeje
    • spidskommen
    • chili peber

    Andre krydderier der kan tilsættes er:
    • bukkehorn
    • ingefær
    • hvidløg
    • fennikel
    • kommen
    • kanel
    • kryddernellike
    • sennep
    • muskatnød
    • sort peber

    Og listen fortsætter.
    Hver region i Indien, hver familie og hver ret har deres eget twist på, hvilke krydderier der almindeligvis bruges. Selvom du ikke finder ALLE disse krydderier i en indisk masala, optræder de i forskellige kombinationer over hele landet.
    Som du kan se, når du først har det grundlæggende, er der SÅ MANGE måder, du kan tilpasse din egen karrypulveropskrift for at gøre den til din egen.

    Sådan laver du hjemmelavet karry fra bunden

    Traditionelt laves en masala (krydderiblanding) ved først at riste hele krydderier. Ristning frigiver nogle af olierne i krydderierne og gør blandingen mere duftende.
    De ristede og afkølede krydderier males derefter fint til et pulver eller stødes til en pasta.

    Typisk laves denne krydderiblanding frisk til hver ret. På den måde er indiske kokke og hjemmekokke virkelig ikke bundet til en enkelt smagskombination. (Som et sæt "italiensk krydderiblanding".) De kan variere smagen, sødmen, varmen og så videre i deres karry-krydderiblanding afhængigt af, hvilken smag de leder efter i deres ret.

    Nem hjemmelavet karrypulveropskrift


    Mens du rister hele krydderier og maler dem friske vil give dig det mest duftende og smagfulde karrypulver, nogle gange vil du bare have let adgang til karrypulver uden de ekstra trin.

    Derfor fandt jeg på denne nemme hjemmelavede karrypulveropskrift.

    Den er lavet af krydderier, som du sikkert allerede har malet i dit spisekammer.
    • koriander
    • spidskommen
    • gurkemeje
    • sort peber
    • chili pulver
    • ingefær

    Jeg tager en genvej og bruger hvert af disse krydderier i deres allerede malede form, så det eneste du skal gøre er at blande dem sammen.

    Jeg fortalte dig, at dette karrypulver var virkelig nemt at lave!

    Hvis du synes, at du gerne vil have en lidt anderledes smag i dit karrypulver, er du velkommen til at bruge vores opskrift som udgangspunkt.

    Tilføj nogle af de andre ingredienser, vi nævnte tidligere. Uanset hvad der lyder som om de vil passe godt til den ret, du laver.

    Med denne nemme karrypulveropskrift er det slet ikke en forpligtelse at lave karrypulver. Så du kan tilføje en knivspids af dette og et strejf af det og ikke behøver at bekymre dig om at riste og male små krydderier, mens du finder dit perfekte karrypulver.
    Så næste gang du får lyst til karry uden karrypulver i sigte, så fortvivl ikke. Bare pisk en hurtig portion af dette nemme karrypulver op!

    Nem hjemmelavet karrypulver (lille parti)

    .
    Min enkle hjemmelavede karrypulver er en nem måde at få øjeblikkelig adgang til karrypulver ved at bruge krydderier, som du sikkert allerede har i dit spisekammer.
    Udbytte: 7 tsk karrypulver
    (Jeg har fundet ud af, at 2 spsk (6 tsk) karrypulver typisk er nok til at krydre en opskrift på karry til 4 personer. Stadigvæk under udvikling)
    .
    Forberedelsestid
    5 min
    Samlet tid
    5 min
    Kursus: Krydderi Køkken: Indisk Portioner: 4 personer

    ingredienser

    • 1 spsk malede korianderfrø
    • 1½ tsk spidskommen
    • 1 tsk gurkemeje
    • ½ tsk stødt sort peber
    • ½ tsk chilipulver
      (hjemme dyrket og tørret)
    • ½ tsk malet ingefær

    Instruktioner

    1. I en lille skål blandes alle de malede krydderier.
    2. Brug med det samme, eller opbevar i en lufttæt beholder på et køligt, tørt sted i op til 3 måneder.
    siden er oversat fra denne : Simple Homemade Curry Powder